Powerplus POWX323 Review

Let op! Dit product is helaas niet meer leverbaar. Kijk bij de alternatieven voor een alternatieve waterstofzuiger.

De Powerplus POWX323 is een veelzijdige waterstofzuiger. Zo heeft de waterzuiger onder andere een blaasfunctie, HEPA filter en stopcontact met inschakelautomaat. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen Powerplus POWX323

Wat heeft deze Powerplus allemaal te bieden?

Blaasfunctie

Het product heeft een blaasfunctie. Als je wat meer reviews hebt gelezen zal je ondertussen weten wat dit is, anders: een waterstofzuiger met blaasfunctie kan naast zuigen ook blazen. Vaak hoef je dan de slang alleen maar in een ander gat te stoppen en de zuiger blaast. Dit is handig als je een boot op wilt blazen, maar ook bijvoorbeeld voor het schoonblazen van de dakgoot, of op een grindpaadje waar blad op ligt.

Hepa filter

Een Hepa filter zorgt ervoor dat als het stof eenmaal in de zuiger is, dat dat ook daar blijft. Bij andere zuigers komt het nog weleens voor dat je stof opzuigt en dat het er aan de andere kant zo weer uitkomt, dat zal met een hepa filter niet snel gebeuren.

Trolleysysteemdoor het trolleysysteem is de POWX323 eenvoudig te verplaatsen

Als je je waterstofzuiger moet verplaatsen is het handig als dit niet te moeilijk gaat. Nou, dat is met de POWX323 geen probleem. De Powerplus heeft twee grote vaste wielen en twee kleine zwenkwieltjes. Dit maakt de zuiger stevig en toch redelijk wendbaar. Dankzij de twee grote wielen en de ijzeren stang kan je de zuiger als trolley gebruiken.

Stopcontact met inschakelautomaat

Hoewel ik het geen vereiste voor een waterstofzuiger vind (wel voor een bouwstofzuiger) is het wel mooi meegenomen. Op de POWX323 zit een stopcontact, daar kan je elektrisch gereedschap in doen, bijvoorbeeld een frees of een schuurmachine, als je dan begint te frezen of schuren schakelt de zuiger automatisch in. De zuigslang moet je dan aansluiten op het elektrisch apparaat en dan wordt voorkomen dat stof in de ruimte komt waar je bezig bent.

Dit waren de voordelen op een rijtje.

Nadelen

Heeft deze powerplus dan geen nadelen? Ja toch wel,

Kort snoer

Het snoer van deze zuiger is maar drie meter lang. Dat is erg kort en in wat grotere ruimtes moet je dus óf de stekker heel vaak verwisselen, óf een verlengsnoer gebruiken.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de meeste waterstofzuigers die we hier reviewen ligt tussen de 70 en 80 dB. Het geluidniveau van deze zuiger is echter 91 dB. Daarnaast is de opslag met 30 liter wel zo’n 10 liter groter dan de gemiddelde zuiger op deze site.

Gebruikerservaringen

Wat zeggen mensen die deze zuiger gekocht en gebruikt hebben?

  • Zeer goede zuiger voor weinig geld.
  • Apparaat voldoet aan eisen.
  • Een echte aanrader.

De Powerplus POWX323 kopen

Deze veelzijdige waterstofzuiger is te koop bij:

► Bol.com

Alternatieven

Toch niet helemaal overtuigd van deze Powerplus POWX323? Kijk dan eens hieronder bij de alternatieven.

Powerplus POWX325de powerplus powx325

Iets groter dan de besproken Powerplus POWX323, de POWX325. Met zijn 2.400 watt vermogen en 60 liter opslag is vrijwel geen klus te groot. Naast water zuig je ook bouwstof moeiteloos op. Dankzij de speciale pomp-functie kan je ook grote hoeveelheden water verwerken. Met het ingebouwde HEPA-stoffilter worden de meeste stofdeeltjes binnengehouden.

►Bekijk de prijs op Bol.com

Kärcher WD 4 PremiumKarcher wd 4 premium waterstofzuiger

Deze Kärcher heeft een ander model dan de gereviewde Powerplus waterstofzuiger, maar is zeker niet minder. Niet voor niets is hij door de consumentenbond als beste beoordeeld. Met zijn 1.000 watt en 20 liter opslag is het zeker geen verkeerde waterstofzuiger. Water zuigt hij namelijk, naast bouwstof, eenvoudig op.

► Lees de volledige review Kärcher WD 4 Premium

Waterstofzuiger.net
Logo