Kärcher WD 4 Premium Review

De Kärcher WD 4 Premium is een robuuste waterstofzuiger die geen problemen met water, koffie, modder of andere vloeistoffen heeft. Deze WD 4 premium is een mooi apparaat en heeft verschillende nieuwe snufjes meegekregen van Kärcher. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen WD 4

Welke voordelen heeft dit apparaat? Wat heeft of kan deze stofzuiger wat anderen minder of niet kunnen?

Gepatenteerde technologie voor filtervervangingfilter vervanging Karcher wd 4 premium

Kärcher heeft bij deze serie zuigers een nieuwe technologie geïntroduceerd om het filter te vervangen. Door deze technologie is het filter snel en eenvoudig te vervangen.

Nieuw ontwikkelde vloerzuigmond en zuigslangwd 4 premium nieuwe zuigslang en vloerzuigmond

Kärcher heeft niet alleen een andere technologie voor het vervangen van het filter, ook de zuigslang en vloerzuigmond zijn vernieuwd. Hiermee behaal je perfecte reinigingsresultaten, met nat én droog vuil.

Verwijderbare handgreep verwijderbare handgrepen karcher

Kärcher heeft het niet gelaten bij de vorige vernieuwingen. Ook de handgreep is vernieuwd. Door deze vernieuwing is het nu mogelijk om verschillende zuigmonden rechtstreeks op de zuigslang aan te sluiten. Dit maakt het mogelijk om ook nog op de smalste plaatsen eenvoudig te stofzuigen.

Verder heeft de Kärcher de volgende (kleinere) voordelen:

– Praktische parkeerstand.

– Praktische opbergplaats voor kabel en toebehoren.

– Pull & Push sluitsysteem.

– Ergonomische draaggreep.

Verder is de Kärcher WD 4 nog beoordeeld door de consumentenbond en hier kwamen de volgende voordelen uit:

– Wendbaar.

– Degelijk.

– Gemakkelijk op te bergen.

– Gemakkelijk toegang tot het filter.

Heeft de Kärcher WD 4 ook nadelen?

De Kärcher is een mooi apparaat en heeft veel voordelen, maar, helemaal zonder nadelen is hij ook weer niet.

Veel werk met wisselen van zuigen nat naar droog

Als je wilt wisselen van nat en droog vuil of andersom moet je bij de Kärcher even iets meer tijd nemen. Laten we het er op houden dat je van droog naar nat wilt wisselen. Wil je geen stofdeeltjes in de lucht moet je bij het droog zuigen een stofzak gebruiken. Je moet dus eerst de stofzak verwijderen. Dit is echter bij bijna alle waterstofzuigers het geval.

Bij de WD 4 moet je ook de vloerzuigmond aanpassen. Als je van droog naar nat wilt zuigen moet je een extra hulpstuk toevoegen. Als je dit wat vaker hebt gedaan wordt je hier natuurlijk steeds handiger in + dit extra hulpstuk zorgt er juist voor dat je met minder zuigen evenveel opzuigt.

Geen blaasfunctie

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nilfisk Multi 20 T heeft de Karcher WD 4 geen blaasfunctie. Je kan de hem daarom niet gebruiken om bijv. te bladblazen of een luchtbed op te pompen.

Geen externe stroomaansluiting

Ondanks dat dit meer bij een bouwstofzuiger hoort, kan het als nadeel gezien worden. Op de stofzuiger is geen stopcontact aanwezig met inschakelautomaat. De slang van de stofzuiger kan (met wat extra accessoires) wel aangesloten worden op elektrisch gereedschap zoals een frees of een schuurmachine, maar de zuiger zal niet automatisch inschakelen als je begint te schuren/frezen.

Zuigbuis voelt niet stevig

Hoewel de Kärcher wel degelijk een degelijk apparaat is, voelt de zuigbuis niet altijd stevig. De zuigbuis is van kunststof en is niet verstelbaar.

Ervaringen met dit product

De Kärcher is een fantastische zuiger en zuigt al het vuil op wat hij maar tegenkomt.

Verder wordt genoemd dat het verwisselen van mondstukken niet altijd praktisch is.

Kärcher WD 4 Kopen

De Kärcher WD 4 is te koop bij de volgende winkels:

► Bol.com

Alternatieve waterstofzuigers

Als je toch graag een blaasfunctie wilt, of deze Kärcher niet mooi vindt, of om een andere reden dit product niet wilt, kan je natuurlijk een alternatief kiezen.

Nilfisk Multi 20 Tnilfisk multi 20 t

Deze Multi 20 T heeft misschien niet zulke goede zuigprestaties, maar is wel veelzijdiger. De Nilfisk heeft namelijk wél een blaasfunctie en een stopcontact met inschakelautomaat.

» Volledige review Nilfisk Multi 20 T

Kärcher WD 3 Premiumkarcher wd 3 premium

Deze Kärcher  heeft wel een iets kleinere opslag en het snoer is wat korter, maar deze WD 3 Premium heeft wel een blaasfunctie.

» Volledige review Kärcher WD 3 Premium

Waterstofzuiger.net
Logo