Nilfisk Multi 20 T Review

De Nilfisk Multi 20 T is een waterstofzuiger met veel functies. Zo beschikt deze onder andere over een blaasfunctie, kan hij nat- en droog vuil zuigen en heeft hij een opvang van 20 liter. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen van de Nilfisk Multi 20 T

Wat zijn de voordelen van deze waterstofzuiger volgens de fabrikant, is deze beter dan de concurrent en waarom?

Push & Clean systeem

Nilfisk heeft bij deze serie waterzuigers een nieuw systeem voor filterreiniging geïntroduceerd. Nilfisk claimt dat met dit systeem je filter met één druk op de knop gereinigd wordt en zegt dat je optimale schoonmaakprestaties hiermee behouden worden.

Blaasfunctie

De Multi 20 T beschikt naar een zuigfunctie, tevens over een blaasfunctie. Hiervoor hoef je de slang aan het eind van de stofzuiger alleen maar los te maken, in een ander gat te steken en je Nilfisk blaast ineens lucht in plaats van zuigen. Handig voor sommige klussen of om bijv. het luchtbed op te blazen.

Snoerhaspel

Net als veel gewone stofzuigers heeft deze Nilfisk Snoerhaspel Nilfisk Multi 20 Tbouwstofzuiger een snoerhaspel. Dat betekent dat het snoer met één druk op de knop opgerold wordt, je ziet dan alleen de stekker nog, die je de volgende keer zo weer uit kunt trekken.

Opbergplaats voor accessoires

Het product heeft van Nilfisk een handige opbergplaats voor accessoires meegekregen. Hier kan je bijv. een borstel in/op leggen/zetten.

Stopcontact met inschakelautomaat

Hoewel het geen vereiste is voor een waterstofzuiger, (meer iets voor een bouwstofzuiger) is het toch handig. Er zit dus een stopcontact op de stofzuiger. Hier kan je een elektrisch gereedschap, bijvoorbeeld een schuurmachine, een frees of een zaag, op aansluiten. Je doet dan gewoon de stekker in dat stopcontact, sluit de slang aan op het gereedschap en als je begint te schuren/frezen of zagen, schakelt de stofzuiger automatisch in, handig dus.

Quick park en opberghaak voor de zuigslang

Hoewel het geen dingen zijn waarop je zou ‘afknappen’ bij een andere waterstofzuiger, is het wel handig. Deze zuiger heeft een beugel voor de slang en een ‘parkeerplaats’ voor de buis, hierdoor kan je de zuigbuis makkelijk opbergen.

Verder zijn er nog de volgende voordelen die geen nadere toelichting nodig hebben:

– Redelijk groot reservoir van 20 liter.nat/droog filter nilfisk multi 20 t

– Het filter is geschikt voor nat en droog vuil. (hoeft dus niet gewisseld te worden tijdens wisselen van nat naar droog)

– ‘niet zo’n hard’ geluid.

Heeft deze veelzijdige Nilfisk Multi 20 T ook nadelen?

De Nilfisk is een mooie veelzijdige waterstofzuiger, maar hij is niet helemaal zonder nadelen:

Moeilijk wendbaar

Ondanks zijn 4 wielen is de Nilfisk niet zo wendbaar als bijv. de Karcher WD 4. Dit komt omdat de Kärcher 4 zwenkwieltjes heeft en de Multi 20 T 2 grote wielen en 2 zwenkwieltjes. Dit maakt de Nilfisk wel stevig, maar minder wendbaar.

Vuil blijft in de borstel zitten

De Nilfisk Multi 20 T zuigt best redelijk, maar het is het toch net niet helemaal. De Karcher die al eerder is genoemd zuigt in 1 beweging alles op, de Nilfisk heeft wat moeite met het laatste restje. Ook bij nat vuil zuigt het product niet alles helemaal in één keer op, hierbij blijft het vuil ook in de borstel hangen.

Verder:

– Slappe slang.

– Onduidelijke handleiding.

Ervaringen met dit product

Ik hier wel van alles over de Nilfisk Multi 20 T waterstofzuiger zeggen, maar wat zeggen andere klussers/opruimers van deze zuiger?

Ik kom tegen:

– Niet zwaar ondanks zijn grootte.

– Prima zuigkracht.

– Zuigt heel fijn stof moeiteloos op.

– Niet duur voor zijn prestaties. (goede prijs-kwaliteit verhouding)

De Nilfisk Multi 20 T kopen

Deze veelzijdige waterstofzuiger is onder andere verkrijgbaar bij:

Bol.com

Alternatieve waterstofzuigers

Als je toch liever een gespecialiseerde zuigmond hebt en dus enorme zuigprestaties met nat vuil, kies dan hieronder.

Kärcher WD 4karcher wd 4 premium

De WD 4 draait zijn hand niet zomaar om voor water. De WD 4 heeft geen blaasfunctie en stopcontact met inschakelautomaat, maar wel geweldige zuigprestaties.

» Volledige review Kärcher WD 4

Kärcher WD 3 Premiumkarcher wd 3 premium

De WD 3 Premium heeft ook een blaasfunctie, geen stopcontact met inschakelautomaat, maar wel hele goede zuigprestaties.

» Volledige review Kärcher WD 3 Premium

Waterstofzuiger.net
Logo